Založ si blog

Čo je pre nás šťastie?

V dnešnej dobe je ťažké definovať pojem šťastia. Existuje ešte vôbec? Alebo si každodenne vytvárame ilúziu jeho existencie?

Keby ste sa ma len tak spýtali, čo je pre mňa šťastím, nedokázala by som odpovedať. Pre niekoho je šťastím jeho životná láska, pre iného dieťa, pes, dobré vysvedčenie, pochválenie od rodiča, výhra v lotérii, slnečný deň, prechádzka v daždi, dobre odvedená práca, krásne šaty, výhra obľúbeného týmu, vyliečenie choroby a niekomu postačí obyčajný úsmev. Šťastie nie je hmotné a nemôžeme ho len tak chytiť za ruku a pritiahnuť k sebe, no i tak sa každý snaží toto šťastie chytiť. Všetci sa snažíme ho nájsť niekde v štvorlístkoch, medajlónoch, minciach, plyšákoch a poprípade ľuďoch. Ale dokáže sa šťastie v niečom skrývať, alebo len naše oči sú slepé, keď je tak blízko. Často krát totiž nevidíme práve to, čo máme rovno pod nosom.

Mnoho ľudí vraví, že šťastie si za peniaze nekúpiš, no ja nie som o tom presvedčená. Dá sa kúpiť. Človek je šťastný z psov, ktorých si kupuje, zo zbierok mincí, ktoré si kupuje, z rodiny, do ktorej musí investovať. Dá sa kúpiť, ale nemusíte byť boháči, aby ste boli šťastní. To je na šťastí najkrajšie, môžme ho mať aj keď nemáme peniaze. Je svetlým bodom terajšej doby, ktorá sa hýbe len v svete financií, nehnuteľností a chamtivosti. Šťastie je to jediné, ktoré nám nikto nemôže úplne vziať.

Ale ako môžeme vedieť, že to oné šťastie je naozaj šťastím, alebo len my ho tak označujeme. To zdanlivé šťastie, ktoré nás opustí hneď pri prvom náznaku problému. Je to iba ilúzia alebo je šťastie prchavejšie ako čpavok?

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 1285x
Priemerná čítanosť článkov: 1285x

Autor blogu

Kategórie

Archív

Odkazy